sadelkammaren


Idag på morgonen var jag ute och sprang. Sedan duschade jag och så innan jag tog en promenad med Alma.
Lite innan klockan ett kom Embla hem till mig och då tog vi bussen till sadelkammaren. Jag fick köpt häst godis och en burk med sikekon toffsar.
Nu ska jag snart äta, hörs nog senare !



 -gjorde slime här om dagen

Bildbomb #2





















Bildbomb #1

















Hoppning på Jupiter


I går på träningsgruppen fick jag rida Lady. Vi övade på lite delar ur LB:1 pogramet och så övade vi på att hästen skulle stanna jämt med benen när vi gjorde halt, så att inte ett ben stog framför det andra eller så.
Ridningen gick inte så där jätte bra men ändå okej.
Sedan var det ju Craine hoppning på Barka men Barka var trött så jag fick rida Jupiter! En stor och stark häst som inte bromsar när man bromsar han säger alla. Jag har aldrig ridigt honom innan så det kändes inte så jätte bra innan ridningen och jag var väldigt nervös. Men det gick jätte bra och han drog inte eller var stark han lyssnade hela tiden och var underbar att rida. Han hoppade allt jag styde mot och håll en bra galopp hela triden utan att öka. Det var hans första lektion på dagen och ändå var han inte stark eller nåt, han hade väl en bra dag.
Så han är en häst som jag verkligen skulle tänka mig att rida igen!

Idag var jag och Carro hemma hos Jossefine och fixade lite saker till en poängpromenad på stallet för knattar, nybörjare och ettor.
Under tiden var mamma och pappa iväg och klippte Alma så nu är hon riktigt kort hårig.
Imorgon ska jag jobba på stallet för hon som skulle jobba blev sjuk, men det blir någ kul + att jag ska jobba med Embla!


Senaste bilderna jag tog innan hon klipptes







Bilder från idag


På dena bilden ser men verkligen hur kort hårig hon är! 


( fler bilder kommer )



Hoppning på Barka

Idag har vi haft klassdag. Först på morgonen hade vi nationella i engelska och sen åkte vi in till oasen. Där kollade vi på konståknings uppvisning och sen åkte vi och bowlade.
Nu har jag varit hemma i ungefär en timme och om en timme börjar tränings grupps ridningen. Efter ska jag vara med på en hopplekrion på fina Barka!


Tussan


Tussan ( min medryttarhäst ) är ju skadad som jag har nämnt här på bloggen men jag har aldrig sagt varför. Det är Anna, tussans ägare, som har sagt det här till mig.
På långfredagen hade Tussan och Cerr ( en hag kompis ) busat runt lite i hagen och troligtvis har hon slagit i vänster fram i hö lådad, smart som hon är. Anna trodde att det skule vara värre än vad det var som tur är. PÅ tisdagen efter långfredagen åkte Anna upp med tussan till klinicken och då fick hon konstaterat att det var benhinne inflamation. Nu ska hon vila i två veckor från och med förra tisdagen och äta medecin i 10 dagar.
Så tror jag att det ligger till.


image description

dagen idag


Idag efter skolan ska jag till Tussan som fortfarande är skaddad och sedan ska jag till Krs och rida. Har inte ridigt på tisdagar på länge eftersom jag har hundkursen då men imorgon är mamma snäll och går för mig.



bilden är tagen av Malou

Trick med gymbollen


Idag efter skolan var det hundkurs som stog på schemat. Idag var sista gången idag så alla deltagare på hundkursen skulle ha lärt hundarna ett nytt trick. Eftersom både jag och mamma går kursen hade vi lärt alma var sitt trick. Mamma hade lärt alma att gå slalom mellen benen. Jag skulle egentligen visa ett annat trick men jag ändrade mig. Först skulle jag visa "pang" , hon spelar död när man säger pang. Men eftersom alma har varit väldigt rädd för min gym boll tänkte jag lära henne att gå fram till den. Genom klick träning har hon över vunnit sin rädsla och kan nu gå fram till den utan problem. Det gick fort att lära henne det med hjälp av klickersen så jag lärde henne att hoppa upp på bollen med fram tassarna. Nu kan hon nästan stå på bollen med baktassarna med men det är lite/ mycket träning kvar.Ledarna tyckte att jag hade gjort ett bra jobb med henne, så jag blev glad.
 









 - sötis!

Header genom tiderna


Har bara hunnit ha tre olika under tiden jag har haft bloggen. Jag vet inte rigtigt vilken jag tycker bäst om.
-Har ni någon favorit?


1.




2.


3.
Nu har jag ju den här som byter mellen de här bilderna.








Ny header

Vad tycker ni ?
Headern är bara tillfällig tills jag har lite bättre bilder. Själv tycker jag inte att den är så vårlig som jag hade önskat.


På torsdag Kommer jag

Hej !
Vet att det har varit dålig uppdatering men der blir bättre igen på torsdag.
Idag ska jag till Tussan som vanligt. Hon har gått och skadad sig men hoppas att hon snart blir bra igen.


Ingen bloggning igår

Hej

Förlåt för att det inte blev någon bloggning igår. Glömde av det faktiskt. Igår var jag hos Rebecca och pluggade.
Idag ska jag inte göra så mycket. Tänkte försöka lära Alma något nytt trick men jag får helt enkelt se.
Vi hörs senare


Våfflor

Sista dagen nu tyvärr fast idag ska jag äntligen få träffa min hund igen.
Imorse gick vi upp tidigt och var nere vid badet 8 när det yppande. Sen badade vi lite och sen har vi åkt snowboard fram tills nu.
Snart ska vi åka med skidorna till vi våffelstugan och äta våfflor.


Näst sista dagen

Har åkt skidor idag igen så klart och ska nog som vanligt bada sen, och åka lite mer skidor.
Imorgon är det sista dagen här. Som tur är åker vi hem på efter middagen så vi hinner åka lite på morgonen.
Jag och Alice kanske ska åka lite snowboard också. Men vi får se vad det blir av med den idéen.


3 bilder på Marräng







Ramlat

Nu har vi precis ätit. Imorse åkte vi skidor och sen badade vi.
Här i trysil har det snöat ända sen igår morse så nu är det mycket snö. Det är riktigt läskigt att åka skidor nu för när man åker blir det helt plötslig djup snö så tvär stannar man. Hittills har jag bara ramlat en gång och det var för den djupa snön. Jag åkte stört lopp ner för en backe för att det var en transport sträcka efter och min kusin åkte framför mig. Så åkte hon lite långsamt så jag svängde åt sidan och där var det mycket snö. Så jag gjorde en volt men jag landade mjukt.


Snart skidor

Godmorgon!

Snart ska vi ut och åka skidor.


Super gamla bilder















Skidor

Hej på er alla där hemma i Sverige.
Jag har faktiskt internet här i Norge så det är bra. Det blir nog lite riktig uppdatering med.
Nu sitter vi här och chillar lite. Har nyss ätit och innan var vi ute och åkte skidor. Snart tror jag att vi ska åka skidor igen och sen ska vi nog bada.


måndag 9/4

Första dagen i Trysil nu då.

bilder i repris









Söndag 8/4

Nu sitter vi nog i bilen på väg upp mot trysil.

Bilder på Trysil






Bilder från google

Trysil next

Är ju som sagt på väg till fjällen idag. Vi ska till trysil och jag tror inte att jag kommer att ha något internet där så bloggningen kommer inte vara den bästa fram tills på fredag. Men jag har fixat ett tidsinställt inlägg för varje dag så helt dött blir det inte.


Jobbar på krs

Nu jobbar jag och Rebecca i stallet. Vi har lunch rast just nu så jag passar på att blogga. Ska snart ner till stallet igen och spola hästarnas ben, om de är leriga annars ska vi nog mocka.
Ikväll ska jag till kusinerna och fyra påsk och efter det ska jag till några andra kusiner och sova över sär. Ska med de till fjällen imorgon och eftersom de åker så tidigt så blir det lättast att jag sover där.


Ny header


Idag måste jag packa för på söndag åker jag till fjällen! Jag är en sån som alltid börjar packa väldigt tidigt och innan jag åkte på språkresa gjorde jag en packlista nästan ett år innan vi åkte, men nu har jag inte packat än. Har haft fullt upp helt enkelt.
Nu på morgonen har jag suttit och pillat lite med en ny header men jag har inga bra bilder... men jag får väl ta några gamla och tråkiga.
Sen ikväll ska vi till kusinerna och äta lite påsk mat tror jag.

Är det någon som har något förslag till färger till den nya designen ?


På väg hem

-


Tävling!


Ta chansen att vinna en länkning!
Allt ni behöver göra är att gissa rätt på frågan. Har skrivit om det innan på bloggen.

- Igår fick jag hem något i posten. Vad var det ?


 
-Bild länk

Onsdag 4/4

Hej allihopa!

Idag efter skolan ska jag inte göra något mer än jobba. Senare kommer det upp en tävling där ni har chans att vinna en länkning!


Tisdag 4/3

Nu tänkte jag snart gå pch lägga mig så att jag är pigg imorgon.

Idag var jag först och tussan och sedan på hundkursen. När jag red tussan gjorde vi lite övergångar skritt - trav - skritt - halt osv. Hon lyssnade väldigt bra och jag blev riktigt nöjd med ridpasset. I slutet när jag skulle trava av henne var det än som hull på och såga ner ett träd så då blev hon lite rädd men vi fick hålla oss på nedre halvan av padocken.

Sedan efter åkte jag senabbt hem, var hemma ungefär 20 min och sedan var det iväg till hund kursen. Hundkursen är rally lydnad och vi går där för att jag och alma sedan ska ut och tävla lite.
Rally lydnad är som lydnad fast med mer fart och inte lika strängt. Man springer farm till några skyltar som står i numer ordning och på skyltarna står det olika moment som man ska utföra. Som t.ex. sitt eller backa.
Det gick bra på rallyn och Alma tyckte att det var kul !




fail bild

Rally lydnad

Idag efter skolan ska jag som vanligt till Tussan och efter det ska jag på hund kurs.
Innan på tisdagar jag har jag ridigt efter Tussan men denna veckan ska jag börja en hund kurs som håller på i 8 veckor. Det är en rally lydnad kurs som jag ska gå för att börja tävla i rally lydnad.


Navet med Rebecca

Sitter i navet nu med Rebecca.
Ikväll ska jag nog rida igen eftersom jag inte ska rida imorgon då jag ska på hund kurs.
Kort inlägg men sånt är livet.


One piece


Har länge fundertat på att köpa en one piece men har aldrig gjort det för jag har varit lite osäker. För några veckor sedan hittade jag en som jag tyckte var fin så jag bestämde mig för att samla ihop pengar till den. Så nu igår när jag skulle beställa den fanns den inte kvar i min storlek, så typiskt. Men jag hittade en annan som jag tyckte om som jag beställde.

Vad tycker ni om one piece? Skulle ni vilja ha en eller har ni kanske redan en ?



Den här var det som jag ville ha

College i gruppen Jumpsuits hos Ziperall (JUMCOL0201r)


Den är fick det bli istället ( tyckte dock mer om den bruna )


Första april? redan?

Tiden går så fort det är ju redan 1 april. Om bara ett litet tag slutar vi skolan och efter det är det sommar lov men sen så ska jag ju börja på gymnasiet. Det känns som det inte alls var länge sedan gymnasie mässan var och då tänkte jag att det var lååångt kvar till jag skulle börja gymnasiet. Att det var inget jag behövde tänka på så tidigt. Men nu är det ju snart och jag kommer att sakna alla mina vänner grymt mycket. 
Aja det kommer nog att bli roligt att börja gymnasiet ändå.



Bild länk

RSS 2.0